pless.pl - medium nr 1 w Pszczynie pless.pl

medium nr 1 w Pszczynie

Najpopularniejsze

  • 13 marca 2019
  • 24 marca 2019
  • wyświetleń: 22604

Restauracja Kameralna z Pszczyny w Silesia Restaurant Week

Za nami:

Około 400 restauracji z 35 polskich miast weźmie udział w wiosennej edycji Festiwalu Restaurant Week, która odbędzie się w dniach 3-17 kwietnia. Organizatorzy spodziewają się nawet 100 tysięcy gości. Ideą przewodnią Festiwalu będzie walka z marnowaniem żywności. Na Śląsku Festiwal jako Silesia Restaurant Week odbywa się już po raz ósmy!

Silesia Restaurant Week
Restauracja z Czechowic w Silesia Restaurant Week · fot.


Nadchodząca, wiosenna edycja Festiwalu (3-17 kwietnia) w całości dedykowana jest promocji szacunku do jedzenia oraz sposobów ograniczenia marnotrawionych resztek. Restaurant Week przyłącza się do wiodących inicjatyw promujących świadome jedzenie oraz systemowe ograniczenie marnowania żywności, jako najnowocześniejsza platforma promocji niezależnej sceny restauracyjnej w kraju oraz jeden z największych festiwali restauracyjnych na świecie. W Festiwalu weźmie udział niemalże 400 najlepszych restauracji w kraju z 35 miast. Wiele z nich przygotowało na Festiwal specjalne popisowe menu oparte na filozofii zero-waste.

W wiosennej edycji Silesia Restaurant Week biorą udział 34. restauracje ze Śląska, Zagłębia oraz Śląska Cieszyńskiego. Oto pełna lista restauracji uczestniczących w 8. edycji Silesia Restaurant Week:
  • AIOLI inspired by Katowice (Katowice) po raz pierwszy w festiwalu
  • Albenca (Katowice)
  • Amfora Restaurant & Coctail Bar (Katowice)
  • BistrOficyna (Katowice) po raz pierwszy w festiwalu
  • Brick Krakowska 18 (Tarnowskie Góry)
  • Restauracja Cesarska (Chorzów)
  • Cztery Kąty i Smak Piąty (Katowice)
  • Dworek New Restaurant (Bielsko-Biała)
  • Dzień i Noc (Katowice)
  • ISTO (Katowice)
  • Kagami Sushi (Katowice)
  • Restauracja Kameralna (Pszczyna)
  • Kombinat Bistro (Czechowice-Dziedzice) po raz pierwszy w festiwalu
  • Kuchnia Otwarta (Katowice) po raz pierwszy w festiwalu
  • Lando (Tarnowskie Góry)
  • Magiel Kulinarny (Sosnowiec)
  • Minibrowar Majer (Gliwice)
  • MOMO Restaurant & Wine (Gliwice)
  • ORSO (Knurów) po raz pierwszy w festiwalu
  • Osteria le Botti (Tychy)
  • Pastamore (Bielsko-Biała)
  • Pepita Tapas & Wine Bar (Katowice) po raz pierwszy w festiwalu
  • Pizzeria LAS (Zawiercie) po raz pierwszy w festiwalu
  • Pod Platanami (Tarnowskie Góry) po raz pierwszy w festiwalu
  • POZIOM Food & Wine (Gliwice)
  • Rock and Rondel (Tychy) po raz pierwszy w festiwalu
  • Scena Kulinarna Art Restaurant (Bytom)
  • SmaQ Food & Wine (Katowice)
  • Stare i Nowe (Katowice)
  • Szafranowy Dwór (Czeladź)
  • Villa VIENNA (Bytom) po raz pierwszy w festiwalu
  • Restauracja Warszawska (Sosnowiec)
  • Well Done (Dąbrowa Górnicza)
  • WunderBAR (Katowice)


Rezerwacje: www.RestaurantWeek.pl

Hotel Piaskowy *** Restauracja Kameralna

43-200 Pszczyna
ul. Piechurów 3

tel. Recepcja Hotelu 32 447-44-40
tel. Restauracja 32 447 44 41
fax 32 447-44-42
kom. 662-035-848
kom. 502-770-484

BM / pless.pl

REKLAMA

REKLAMA

Komentarze

Zgodnie z Rozporządzeniem Ogólnym o Ochronie Danych Osobowych (RODO) na portalu pless.pl zaktualizowana została Polityka Prywatności. Zachęcamy do zapoznania się z dokumentem.